Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og har gått med selvmordstanker i ca ett år. Går det an å bli innlagt på sykehus?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 15 år, har gått med selvmordstanker i 1 år snart. Tørr ikke si ifra til noen at jeg ikke vil leve lenger. Blant folk smiler jeg men er alltid tilbaketrukken... Jeg trenger hjelp, men vet ikke hvordan. går perioder hvor jeg ikke tenker på det men tenker nesten hver dag, kutter gjør jeg også... går det ann å bli innlagt på sykehus eller må jeg prøve å ta selvmord for at det skal gå? eller har du tips til en smertefri død?? takk for svar på forrhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 15 år

Så fint at du tar kontakt med oss på Ung.no. Det høres ut som du har det vanskelig for tiden!

Du skriver at du utad smiler men du er tilbaketrukket og har det vondt inni deg. Du ber om  hjelp og det er modig av deg!

Du har tanker om selvmord og har hatt dette i nesten 1 år og du selvskader. Dette er et uttrykk for at du har det vondt inni deg. Det finnes andre løsninger enn selvmord!

Selvmordstanker kan også være tanker om å få slippe å ha det vondt og å kjenne på vonde og triste følelser.

Ved selvskading så kommer det vonde inni deg til uttrykk og det blir en smerte som er lett å kjenne på. Denne smerten går imidlertid fort bort og det gjør det ofte enda verre!

Du spør hvordan du kan få hjelp. Du trenger ikke forsøke å ta selvmord først!

Du kan snakke med Helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for Ungdom. Der kan du si at du har det vondt og at du trenger hjelp. Helsesøster har mye kunnskap og kan være god å snakke med!

Hvis du skal til psykolog så må noen, evnt fastlegen din, henvise deg. Dette kan også Helsesøster fortelle deg mer om.

Det er absolutt mulig å få innleggelse på sykehus men da må du snakke med en lege eller psykolog først.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av!

Jeg ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit