Hopp til hovedinnholdet

mor ikke vill at hun skal ha noe slags sosial liv

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vi sier en jenta har et problem med at hennes mor ikke vill at hun skal ha noe slags sosial liv og at hun ikke skal gå ut med noen av vennene sine. Hva gjør man?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at en jente har en mor som ikke vil at datteren skal et noe sosialt liv og ikke får gå ut med vennene sine. Du lurer på hva man gjør?

Det kommer an på hva som er årsaken til at moren ikke vil slippe ut jenta. Dersom moren er redd for hvilken påvirkning vennene kan ha kan det være en ide at vennene og deres foreldre forsøker å bli kjent med moren til jenta. Da vil hun kanskje bli litt tryggere på hvem datteren er sammen med og tørre å slippe henne litt mer på egen hånd. Som regel er slike begrensninger et uttrykk for frykt av en eller annen slag. Mer kjennskap til noen kan dempe denne frykten. Dersom det er andre årsaker, vil jeg råde til å ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen for å utdype problemet mer og få råd og veiledning fra de.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit