Hopp til hovedinnholdet

Faren min hadde tatt med et smykke i 157 gram gull til min mor. På flyplassen tok tollerne smykket, hvorfor? 

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei, min pappa kom hjem fra ferie i hjemmelandet vårt i dag, han hadde med gave til moren min og den gaven var gull smykke som var 157 gram. Gull er noe som er veldig populært i kulturen vår, uansett når pappa kom fram i Oslo gardemoen så tok Tollerne smykkene hans? hvorfor det? pappa forteller også at mange andre damer gikk gjennom som hadde mye gull ``smykker`` på seg? Så er det egentlig noe regler om det? og hvor kan vi klage om dette her, og hva kommer til å skje nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være flere grunner til at man blir stoppet i tollen. Et eksempel er for eksempel dersom man har med seg piratkopier av kjente merkevarer. Man må også betale toll dersom man har kjøpt varer som har verdi større enn 6.000 kr. Hvis man blir stoppet skal man som regel kunne betale toll og merverdiavgift for varene, uten at tollerne tar varene. Du kan sjekke ut på siden til tollvesenet, sjekk ut her. og her.

Gull med vekt på 157 g. har en verdi på i underkant av 50 000. Det er stor verdi og det er helr klart at dette skulle faren din ha fortollet.  

Faren din skal ha fått papirer fra tollerne, der skal det også stå klageadgangen. Hvis det ikke står noe om klageadgang kan dere prøv å kontakte toll- og vareførselsseksjonen på gardemoten.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit