Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor alene i Norge. Har hørt at pappa er død, og at jeg har 1-2 millioner norske kroner i hjemlandet mitt. Kan jeg dra å henet dette. Hvor mye skatt må man betale?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er 23 å bor alene i Norge. jeg har hørt at pappa døde for noen dager siden og jeg har 1-2 millioner (ca.)norske kroner i hjemlandet mitt. jeg lurer på syns dere jeg kunne hentet de pengene? og vet dere hvor mye skatt må man betale ca.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier at faren din er død og at det er 1-2 millioner korner i hjemlanet ditt. Jeg går ut i fra at du mener at du har arvet penger fra faren din. 

Jeg kan ikke uttale meg om arveregeler eller skattereglene i hjemlandet ditt. I Norge ble arveavgiften fjernet i 2014. Det vil si at man ikke lengre betaler skatt eller avgift av arv og gaver. Det er kun dersom man selger arvet eiendom at man man i noen tilfeller må skatte av dette beløpet. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arveregler

Jente leser et dokument (colourbox.com)

Står du oppført i testamentet til en person som er død, er du arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du som barn, forelder eller lignende er det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit