Hopp til hovedinnholdet

Er homofil, men mammaen hater homofile. Hva kan han gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt sex med en gutt i et år nå (vi er like gamle), og jeg elsker han. Hva søren skal jeg gjøre? Jeg er jo homofil og mamma hater homofile! (Pappa var homofil og tok selvmord.)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Så fint at du har funnet deg en gutt som du elsker! Skjønner godt at det oppleves vanskelig for deg å skulle fortelle dette videre, dersom mammaen din virkelig hater homofile.

Det kan høres ut som at mammaen din har endel vanskelige følelser knyttet til at din far var homofil? Vet ikke om det er dette som har ført til at hun hater alle homofile?

Vet ikke om moren din har fått noe hjelp til å håndtere disse følelsene. Hvis hun har blitt stående alene med det som har opplevdes sårt og vondt, kan det ha tatt så mye plass i henne og ført til at hun har dyttet det vanskelige over på de som definerer seg som homofile fremfor å bearbeide følelser som foreksempel sorg og sinne hos seg selv.

Vet ikke om dette ga mening? Vil uansett anbefale deg å dele det du skriver med noen som kan støtte deg videre i prossessen rundt hva du kan si til mamma. Her kan helsesøster være en fin person å starte med.

Selv om det kan oppleves ganske håpløst akkurat nå, skal du vite at tiden som oftest er en venn. Jeg har god erfaring med at de fleste foreldre endrer synspunkter rundt temaet når de får mere kunnskap, samt blir utfordret på de tankene de har knyttet til det at barna bryter "heteronormen".

Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit