Hopp til hovedinnholdet

Kan moren min ta fra meg nettet fordi jeg ikke ville rydde opp maten?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

jeg ville ikke rydde opp maten siden jeg gjør det og lager mat mange gang. men nå sier hun at hun kan ta ifra meg nett kan hun gjøre det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Hvis jeg forstår deg rett så opplever du at det er urettferdig at moren din straffer deg med å ta fra deg nettet? Det er vanskelig å å vite hvor urimelig det er for deg. Dersom dette er noe som kom overraskende og du ikke var klar over høres dette urimelig ut.

Det kan hende det er lurt at du setter deg ned med moren din og snakker om. Hva er det rimelig at du hjelper med og hva som ikke er rimelig. Er det lov å be om å slippe en oppgave av og til? Kanskje henger hennes reaksjon også sammen med hvor mye tid du bruker på nettet ellers?

Det å være enige om regler og hva det vil si å være familie er viktig. Tror du moren din og andre i familien kunne tenke seg å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor? De er eksperter på å hjelpe familier å snakke sammen.

Det er ikke uvanlig at det oppstår uenigheter og misforståelser mellom foreldre og barn når barna når tenåra. Det kan kanskje være godt for deg å snakke med noen for din egen del også. Mange får god hjelp av helsesøster. sosiallærer eller helsestasjon for ungdom.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit