Hopp til hovedinnholdet

Fetteren min sender meg upassende bilder og meldinger

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, da jeg var liten opplevde jeg at min eldre fetter fikk meg til å kysse han uten at dette var noe jeg ønsket å gjøre. Jeg var for liten til å forstå helt hva som skjedde, men det føltes veldig feil. Dette var altså noe jeg følte at jeg måtte gjøre da han sa det var en del av leken. Nå er han 20+år og jeg møtte han denne uken i en familiesammenheng. Etter dette har han kontaktet meg flere ganger om dagen via Snapchat og messenger. Han stiller spm jeg finner upassende om jeg ville delt rom med han, om jeg synes han er fin, fortelle om undertøyet mitt og jeg får halvnakne bilder av ham som han også ønsker at jeg sender til han. Jeg synes alt dette er utrolig upassende og jeg strammer hver muskel i kroppen når mobilen lyser opp i frykt for at det skal være han. Jeg vet at han har hatt det vanskelig i livet, men det unnskylder ikke dette. Hva gjør jeg nå? Jeg klarer ikke bære på dette alene, men hele situasjonen er så merkelig/ubehagelig at jeg vet ikke hva jeg skal si eller til hvem T

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du nå opplever å få upassende meldinger og bilder av din eldre fetter. Du opplevde å måtte kysse han i lek da dere var mindre, og nå kontakter han deg på måter du ikke liker.

Det du opplever er at noen går over dine grenser for hva du synes er greit. Det er ikke greit at han sender deg meldinger med upassende innhold eller bilder av seg selv. Det er tydelig gjennom det du skriver at du ikke liker dette. Og jeg er enig med deg om at du ikke kan unnskylde han dette selv om han har hatt det vanskelig i sin oppvekst. 

Det å utføre plagsom eller skremmende opptreden og krenke en annens fred er straffbart. Det betyr at du kan anmelde dette dersom du vil det. 

Du burde fortelle dette til en voksen. Du skal ikke bære dette alene. Hvem du forteller det til er litt opp til deg, hvem du stoler på. Men du kan snakke med helsesøster på skolen hvis du har det, eller sosiallærer eller en rådgiver. Jeg synes også du skal fortelle det til foreldrene dine.

Håper du får en slutt på dette!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit