Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen tar meg på baken og på brystene. Jeg trenger hjelp til å få en slutt på dette.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en gutt i klassen han startet med og ta meg oppi rompa 4 ganger, og begynte får noen dager siden og ta meg på puppene det er ikke greit jeg trenger da hjelp til og få han bort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Det er viktig å få en slutt på dette. Dette er seksuelle overgrep. Han trenger tett oppfølging for å få en forståelse for hvordan man oppfører seg mot andre mennesker. Forstår han ikke dette vil han fortsette med slik atferd og mange jenter kan bli utsatt.

Alle mennesker har en personlig grense. Det du opplever er å tråkke over disse grensene. Det er forbudt og kan politianmeldes.

Min anbefaling er at du sier i fra til en voksen. Fortell dette til en voksen du stoler på. Den voksne skal si i fra og sørge for en slutt på slik atferd.

Du anbefales å si i fra til dine foreldre. Videre må dine foreldre kontakte rektor på skolen. Du kan selv kontakte rektor, lærer, rådgiver eller helsesøster.

Det er de voksne som vil kontakte denne gutten og hans foreldre. Det er ditt valg om du vil anmelde denne gutten til politiet eller om du kun ønsker å si i fra til de voksne på skolen.

For å få en slutt på at han tar på deg mot din vilje må du si i fra. Dette er viktig også av hensyn til andre jenter som han kan utsette for slikt.

Lykke til! Husk du er verdifull og du må sette dine grenser.

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit