Hopp til hovedinnholdet

Hun er bekymret for en tidligere venninne. Hva kan hun gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg hadde en venninne som jeg eller de andre vennene mine ikke er sammen med lenger. Venninna mi, Rebekka (14) (falsk navn) som da var 13 ( for ca. 3mnd. siden ) møtte en fyr, Espen (falsk navn) som var 20 år gammel. Jeg og mine venner syntes og syns fortsatt at det er ekkelt og ubehagelig å tenke på. Vi har sett noen ganger at hun har blitt kjørt og hentet i bilen hans fra og til ungdomsskolen, og folk i klassen snakket om de så at han hadde publiser forholdet sitt med Rebakka på face, men det er ikke det verste med saken. Det verste er at foreldrene til eks-venninna i lar henne drikke alkohol, røyke, og de gir hun p-piller og kjøper kondomer til denne mannen, fordi de syns det er greit at de har sex. Er det riktig av en forelder å kjøpe kondomer til sin 13 år gamle datters 21 år gamle kjæreste? Er det riktig at en mor lar hennes datter røyke? Og er det riktig at en mor kjøper kondomer til 21 åringen som antageligvis ligger med hennes 13 år gamle datter? Vennlig hilsen jente på 14

SVAR

Besvart 28.10.2016 13:10:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
account_circle