Hopp til hovedinnholdet

Jente lurer på om hun kanskje har opplevd dyremishandling.Hun vil vite hvor hun kan melde fra om dette.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg henvendte meg her, fordi jeg ikke visste ikke hvor ellers jeg skulle henvende meg. Det var en dame som pleide å bo her I blokka, som hadde noen chiuaua- hunder. Av og til pleide de å knurre og bjeffe mot meg, og da så det ut som om hun tråkka på dem, uten at jeg visste helt sikkert. Jeg tror hun har flyttet nå. Har i hvert fall ikke sett henne på lenge. Jeg vet ikke hva hun heter, men husker hvordan hun så ut. Jeg kom til å tenke på det først i dag, at jeg ikke meldte ifra, og at jeg kanskje burde ha gjort det. Jeg husker ikke hvor lenge siden dette var, men jeg lurer på om man fortsatt kan henvende seg et sted?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint å høre at du tar ansvar og bryr deg.

Alt som kan gjøre at et dyr ikke har det bra, og lider, kan regnes som dyremishandling eller dyreplageri. Det er ikke lov.

I Norge er det mange som jobber for at dyrene skal ha det best mulig og at de som ikke har det bra skal få hjelp. Det er til og med opprettet et Dyrepoliti.

Jeg vil anbefale at du sjekker ut en av disse to linkene som jeg legger ved i mailen. De er til Dyrebeskyttelsen og Dyrevern.no som begge jobber for dyrevelferd og rettigheter.  Der kan du ta kontakt og fortelle din historie.

www.dyrebeskyttelsen.no/; www.dyrevern.no/

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dyremishandling

Hund (colourbox.com)

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit