Hopp til hovedinnholdet

Mamma slår - jeg vil under barnevernet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvor mange ganger må mamma mellom hardt slå meg før jeg kommer på barnevernet og hvordan er det der. Har jeg rett til å bestemme hvor jeg skal i barnevernet. Kan jeg velge noen i familien som bor langt unna. Pils svar så fort som mulig bor i møre og Romsdal. Pils hjelp meg og dessuten har jeg det ikke greit hjemme. Får 80% kjeft og når mamma kjefter husker hun aldri hva jeg har gjort for henne og hvor mye jeg har trøstet henne. Det dumme er at jeg liker pappa mellomting men dem bor sammen. Hjelp meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år.

Du kan kontakte barneverntjenesten hvis din mor slår deg, og det er nok om hun slår deg bare en gang. Det er ikke lov å slå. Du kan ikke bestemme hvor du skal f.eks bo, hvis du ikke kan bo hjemme. Barneverntjenesten må bruke de fosterhjem og institusjoner som er ledige og godkjente for at de kan arbeide med barn. Barneverntjenesten vil gjerne gjøre det i samarbeid med barn og foreldrene og leter  blant de hjemmene som er godkjente for å finne det beste hjemmet. Du bor i Møre og Romsdal og da vil barneverntjenesten forsøke å finne et hjem som er i nærheten av f.eks skolen din, men det er ikke alltid det er ledige fosterhjem der man helst vil.  

Du forteller om mye kjefting hjemme. Hvis du kontakter barneverntjenesten og forteller hvordan du opplever å ha det hjemme så vil kanskje du og dine foreldre få hjelp til å snakke sammen uten og kjefte. Du kan snakke med helsesøster og sosial lærer på skolen også. De kan kanskje hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten. Og du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å prate om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit