Hopp til hovedinnholdet

Hun har det ikke bra hjemme

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg trenger egentlig råd, for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg og foreldrene mine hadde møte på skolen sammen med lærere, om skulking og sånnt. Før møte snakket jeg med læreren og sa at jeg ikke trivdes hjemme. Hun tok opp det på møte og sa at jeg og foreldrene mine burde sette oss ned å snakke, å lage noen regler også. Jeg tenkte det var bra ide, pappa var enig. Men det som vi tok opp på møte har ikke skjedd og det har gått over en uke. Vi har ikke snakket sammen, hver dag for jeg skikkelig mye kjeft. Jeg får ikke lov til å gå ut, og hvis jeg går ut tørr jeg ikke å komme hjem. Fordi jeg vet at jeg får mye kjeft. Jeg unngår foreldrene mine for det meste nå, jeg er kjempe redd for å påvirke søstra mi. Hun har det ikke greit heller, hun sliter skikkelig, jeg er redd for å gjøre det enda værre for hun. Jeg har kuttet meg på armen og hun så det nesten, det er vanskelig å skjule siden vi deler rom.. jeg vet at hun sliter like mye som meg, både på skolen men mest hjemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det høres ut som at du har tatt mye ansvar for situasjonen din hjemme og at du har forsøkt å få noe hjelp fra andre rundt deg. Likevel har det ikke skjedd så mye for å bedre situasjonen din. Det kan jeg forstå at må være leit. Da blir ansvaret igjen lagt over på deg. Det er litt leit. Sånn som jeg ser det, så er det noen veier du kan få videre. 

Du kan snakke med læreren din igjen og be om hjelp til å snakke med foreldrene dine. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Fortell henne hvordan ting er hjemme. Kanskje vil hun vurdere ting noe annerledes enn det læreren din gjør?

Hvis du ønsker litt hjelp utenfor skolen kan det være en idé å ta kontakt med barnevernet der du bor og. Helsesøster kan hjelpe deg å ta kontakt for å ha en prat med en i barnevernet og høre om det er noe de kan bidra med i den situasjonen du er i nå. En annen løsning kan være å snakke med familievernkontoret der du bor. 

En ting er sikkert, og det er at det aldri er feil å få til bedre kommunikasjon mellom barn og foreldre. Og hovedansvaret for dette hviler mest på foreldrene. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit