Hopp til hovedinnholdet

Lillebror tråkker over søsterens grenser og tar på henne nedentil. Hun synes ikke dette er greit og ber om hjelp.

Annet 18 år
 

Spørsmål

Min lille bror på 9 tar meg ofte nedentil ente har går inn for å ta meg på rompen eller kommer ani tissen når han veiver med armene. Hannes unnskyldning er at han bare er ni år, dette tror jeg han sier fordi mamma og pappa sier det. Jeg prøver å fortelle at det ikke er greit, hver gang han gjør det, men da bare overser han meg fullstendig. Hvordan kan jeg få ha delene for meg selv? Det er så gale at eg ikke tørr å vise ryggen til han. (rompen er han oftere borti enn tissen). Vær så snill og hjelp!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg skjønner godt at du ikke synes det er greit at lillebroren din tar på deg nedentil. Det kan være mange grunner til at han gjør dette, og ut fra det du skriver er det vanskelig for meg å vite hvilke han har.

Småsøsken ønsker seg ofte kontakt med og oppmerksomhet fra storesøsken. Noen ganger skaffer de seg denne oppmerksomheten på dumme måter, for eksempel ved å erte, irritere eller gjøre andre ting som søsken ikke liker. Kanskje føler de at negativ oppmerksomhet er bedre enn ingen oppmerksomhet? Hvis du tror dette kan være tilfelle for broren din så synes jeg du kan forsøke å være hyggelig mot ham. Si klart fra om at han ikke får lov til å ta deg på rompa, men at dere kan spille et spill, tegne eller gjøre noe annet hyggelig sammen. Hvis han tar på deg igjen, så kan du si fra på nytt og eventuelt avslutte det dere holder på med. Dette må du nok gjenta mange ganger, men på den måten lærer han kanskje at det er hyggelig med deg hvis han oppfører seg greit og ikke hyggelig når han gjør dumme ting.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit