Hopp til hovedinnholdet

Mange gutter i klassen tar på puppene mine. Jeg har sagt ifra, men det hjelper ikke. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

HEI menge gutter i kessen tar på puppene mine og det gjør så vont jeg har sagt i fra men d hjelper ikke ka skal eg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Å ta på andres pupper uten at man syns det er greit er ikke lov. Det er å tråkke over dine grenser og det er forbudt. Jeg forstår godt at du vil vite hva du kan gjøre for at de skal stoppe.

Det er viktig å få en slutt på dette. Kanskje er de også andre jenter som opplever det samme, og derfor er det viktig at det stopper. Jeg vet ikke om du har sagt ifra til han eller til en voksen, men jeg syns du bør si klart ifra om dette til en voksen. Det er den voksnes ansvar å få en slutt på dette. Si ifra til rektor, lærer eller helsesøster. Du bør også fortelle foreldrene dine om hva som har skjedd. 


Lykke til, du er verdifull og skal sette egne grenser.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit