Hopp til hovedinnholdet

Jente 18 år bor sammen med søsteren sin som strever psykisk. Hun føler at dette går ut over både skolearbeid og egen psyke, hva kan hun gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bor sammen med søsteren min i en leilighet fordi det er ikke videregående der jeg kommer fra. Hun har permisjon fra sykepleiestudiet på grunn av psyken sin. Det har vært mye med henne oppover årene. Innleggelser, selvmordsforsøk, politi, ambulanse, temperament og mye sinne. Det har vært veldig vanskelig for meg å skjønne alt, men jeg forstår mer nå som jeg er eldre. Problemet mitt er at jeg ofte føler sinne og utmattelse fordi hun er så vanskelig, hun er ofte sint og reagerer annerledes i sosiale situasjoner på grunn av personlighetsforstyrrelse og sosial angst. Det er vanskelig for meg å si ifra til henne pga. sinnet hennes. Mamma og pappa er veldig frustrert, de også. Hun vil heller ikke bo hjemme hos mine foreldre. Jeg føler dette går utover skolearbeidet mitt og psyken min, det å være pårørende er ekstremt krevende. Jeg gråter ofte og vet ikke hva jeg skal si for å gjøre henne roligere. Det er verbalt, men hun kan finne på å slenge dører osv. Føler meg som en støttekontakt.

SVAR

Besvart 30.11.2016 14:22:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
account_circle