Hopp til hovedinnholdet

Privat opptak fra skype samtale, trusler om å laste på nett, utpressing, anmelde

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, æ e en gutt på 19 år, og snart 20. Dette skjedde for en god stund siden. Æ la til en jente på skype (en søt tøtte fra Filippinene) og hun var veldig keen på camme på skype. Så vi starta å camme på skype, og da starta det med å vise hud og sånt. Dette tok ho opptak på og visste det på skype. På skype konto'n min står faen hele navnet mitt så ho starta da å utpresse mæ, og da måtte æ sende 1 000dollar via Western Union til ho (money pickup). helt jævlig! Æ fjærna ho fra skype og det stopper ikke dær. Ho har også epost adressen min og æ får ikke kvitt kjerringa, ho krev at æ må send penga etter penga hvis ikke så blir opptaket opplasta på nette. ka i svarte ska æ gjør? er det mulig å anmelde dette til Politiet via nett og hvordan? (flaut å gå til Politihuset, ansikt til ansikt) Æ har IP adressen hennes, og alt av epost meldinger mellom mæ og kjerra, har desverre ikke det som ble sent over skype siden æ blokka kjerrina. what to do?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil ikke anbefale deg å gi etter for press til å betale, for å unngå at dette blir lagt ut på nett. Erfaring tilsier at slik utpressing ikke vil forsvinne. Dette er et forhold du helt klart burde anmelde til politiet. Dessverre er ikke dette et forhold du kan anmelde på internett, men du kan være trygg på at du vil bli møtt av profesjonelle tjenestemenn som vil være mest opptatt av å gjøre jobben med å få den informasjonen de trenger for å etterforske saken.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit