Hopp til hovedinnholdet

Fikk anmerkning og fravær i 1.time på grunn av togstreiken den 11.10.2016 og jeg ble sen på grunn av det men jeg ga beskjed til læreren at jeg blir sen i god tid før jeg kom til skolen. Har læreren da rett til å gi meg fravær og anmerkning på grunn av det?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk anmerkning og fravær i 1.time på grunn av togstreiken den 11.10.2016 og jeg ble sen på grunn av det men jeg ga beskjed til læreren at jeg blir sen i god tid før jeg kom til skolen. Har læreren da rett til å gi meg fravær og anmerkning på grunn av det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!
Spørsmålet ditt om lærer kan gi deg fravær og anmerkning på forsent koming pga. togstreik praktiseres nok litt ulikt rundt i landet.


Utgangspunktet er at skolen har lov til å gjøre det, men bør i slike tilfeller utvise skjønn. Det er rektor som evt. må si om dette er greit eller ikke. Du har gitt beskjed til læreren din og du kan dokumentere at transporten var trøblete.
Du kan også argumentere i forhold til skolens ordensreglement, står det noe om slike tilfeller i skolens ordensreglement?

Det er vanskelig å finne noe i lovtekst, rundskriv og forskrift akkurat om dette.

Jeg vil anbefale deg å gå i dialog med læreren din, for å se om dere kan finne en løsning. Som sagt er det vanskelig å finne noe helt konkret på dette, men med gode argumenter og rektors skjønn kan det bli aktuelt å trekke fravær og anmerkning.

Lykke til, håper du finner en løsning.

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit