Hopp til hovedinnholdet

Venninne som blir utsatt for vold hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg har ei venninne som sier hun blir utsatt for vold hjemme. både fysisk og pykisk.. Jeg har kjent henne lenge, og husker godt i 6 klasse hun sa at moren hadde sparken henne, men brydde meg ikke om det fordi jeg tenkte ikke det var noe alvorlig. Nå i 10. har barnevernet blitt kontaktet, og gitt saken videre til polititet. har veldig dårlig samvittighet over at jeg ikke sa ifra den gangen fordi jeg har jo visst om det siden da. men jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å hjelpe henne. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne? takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år !

 

Det er veldig flott å høre hvor godt du bryr deg om din venninne. Hun er heldig som har deg !  Det høres riktig ut at barnevernet og politiet nå er kontaktet.  De har ansvar for venninnen din sin sikkerhet og at hun får god omsorg framover.

 

Vi mennesker får ofte dårlig samvittighet for ting vi ikke har gjort og som vi kanskje heller ikke hadde muligheten får å gjøre noe med. Du skriver at du ikke var klar over hvordan din venninne hadde det.  Da er det heller ikke lett å gjøre noe med dette.     

 

Det beste du kan gjøre nå er å fortsette å være en god venninne. Du kan støtte henne og si at hun kan prate med deg om det hun har behov for. Når en har det vanskelig er det også viktig å gjøre vanlige ting og også tillate seg å ha det gøy. Det er derfor fint om dere finner på ting sammen som dere liker å gjøre.  Dette bidrar til positive opplevelser som er veldig viktig i den situasjonen som venninnen din er i nå.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit