Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min røyker, drikker seg full og sier stygge ting til meg. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har snart vært i et forhold i et år nå og har i de siste mnd opplevd at kjæresten ofte blir sint og kan til tider være voldelig. Han har et anstrengt forhold til rus hvor han røyker flere ganger i uken og drikker seg full i helgene. Han har i sinne uttalt ting som at jeg er tilbakestående, stygg og dum osv... Jeg er usikker på hva som er riktig å gjøre. Jeg har prøvd å si ifra flere ganger til han, men tror han trenger hjelp fra noen andre. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ganske kort om situasjonen du er i med kjæresten din. Men, i all hovedsak vil vi si at hvis han har et rusproblem og sier stygge ting til deg, bør han gjøre noe med det. Du må kjenne på dine egne grenser for hva du tåler av rus og dårlig oppførsel fra han.

Det eneste du kan gjøre for å hjelpe han er å kreve at han oppfører seg ordentlig overfor deg og fortelle han hvor dine grenser går. Hvis han ikke gjør noe med det, må du kanskje vurdere om du vil fortsette forholdet. Trenger han hjelp for rus og/eller psykiske problemer kan han (litt avhengig av hans alder, se i artikkel under) ta kontakt med helsestasjon for ungdom er han bor eller sin fastelege.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit