Hopp til hovedinnholdet

Mistet norsk pass bor i utlandet, hvordan søke om nytt pass

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, faren min har klart å mistet passet mitt, jeg er i England og vil komme til Norge, har hørt at hvis jeg drar til den norske ambassaden I London så får jeg et nytt pass. Men er litt usikker. Jeg har faktisk bodd i England litt lenge nå, men skal tilbake til Norge. Faren min har klart å miste passet mitt noe jeg ikke forstår enda, men vi skal dra til Norske ambassaden i London, så jeg lurer litt på om jeg faktisk får et nytt passport eller tar det tid. Må nesten rekke 10ende klasse før det er forseint, må rekke skole plassen min. Kan dere være så snille å gi meg et fornuftig svar som faktsisk gjør meg litt stolt.. ASAP! . MVH en 15 aar gammel gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det stemmer som du sier at det rette stedet å starte er å oppsøke den norske ambassaden i London. Dette er faktisk den eneste utenriksstasjonen hvor du som bor i England, kan søke om nytt pass. Du må bestille time for å få passavtale ved ambassaden og du må ha med et søknadsskjema som er ferdig utfylt, begge dine foreldres pass, fødselsattest som viser begge dine foreldres navn kan også kreves hvis ditt gamle pass hadde gått ut på dato. 

Fordi du har mistet passet ditt, vil jeg anbefale deg å ta med annen legitimasjon i tillegg. Det finnes informasjon om dette på ambassaden sine hjemmesider. 

Ambassaden utsteder ikke passet til deg mens du er der. I følge opplysningene på hjemmesiden deres tar det mellom 7 og 10 dager før passet er klart. Du må da hente det hos ambassaden i London. 

Jeg vil anbefale deg å forsikre deg om at du har alle dokumenter du trenger for å få et nytt norsk pass før du oppsøker ambassaden. Spør gjerne en ekstra gang når du bestiller time hos dem hva du trenger, i stedet for å oppleve at du mangler noe når du omsider kommer deg dit. 

Du kan lese alt du trenger å vite om å få nytt pass på ambassaden sine hjemmesider her

Lykke til!


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit