Hopp til hovedinnholdet

Håper dere kan gi meg noen råd som kan gi meg litt mer glede ved at mensen kommer igjen og igjen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år og jeg hater mensen. Jeg gruer meg til neste gang jeg får det. Jeg lurer på om det er noen ting man kan gjøre for å like mensen bedre? Jeg har hørt at du må tenke at det er naturlig og at når du har det så er du frisk, men det hjelper ikke noe. Jeg hater det fortsatt og jeg blir så klam nedentil når jeg går med bind, og tampong det tør jeg ikke bruke for det har jeg prøvd en gang før, og den satte seg fast. Håper dere kan gi meg noen råd som man kan gjøre for å glede seg litt mer til neste mensen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Det er som du sier en følelse av å være frisk når du som ung kvinne får mensen. Det å følge syklusen til mensen er også en forutsigbarhet. Da kan man lett regne seg frem til neste mens og være forberedt.

Det er to situasjoner der kvinner jubler over å få mensen. Den ene er å få tilbake mensen etter sykdom. Den andre er å få mensen etter dager med stress der man har vært redd for graviditet.

Å ha menstruasjon gir en trygghet og følelse av kontroll. Å ha mensen gir også en følelse av å være kvinne. 

Ønsker du ikke å ha menstruasjon så kan du oppsøke helsestasjon for ungdom og starte opp med prevensjon. Enkelte prevensjonsmidler, slik som noen p-piller, p-stav og hormonspiral, fører til at menstruasjon uteblir for flere.

Finn ut hva som passer deg best.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Hurra for mensen!

Jente holder seg på magen (colourbox.com)

Har du noen ganger tenkt over de positive sidene ved mensen? Kanskje denne artikkelen vil gi deg et nytt syn på "tante rød".

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Før du velger prevensjonsmetode

Ulike prevensjonsmidler (foto: ung.no)

Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit