Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å hjelpe og bidra til en forandring i verden. Hvordan kan jeg gå frem? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente som er veldig imot fattigdom. Jeg ønsker å hjelpe og bidra til en forandring i verden. Jeg ønsker å personlig hjelpe fattige barn. Jeg er mener det er urettferdig at vi her i Norge har tilgang på alt og mye mer enn det vi trenger, mens det finnes foreldre som ikke har råd til å mate barna deres. Jeg ønsker derfor å skape en forandring. Jeg lurer på om jeg kan få noe tips til hvordan jeg kan gå frem. Tusen takk for svar på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott å høre at du er engasjert og har lyst til å bidra til forandring i verden!

Det er ikke alltid så lett å vite hva man kan gjøre for å bidra til at verden blir litt mindre urettferdig, men å bruke engasjementet sitt er en veldig god start. 

Det finnes mange organisasjoner i Norge som jobber for å bedre situasjonen for mennesker i andre land. Flere av disse jobber med å bekjempe fattigdom, enten direkte eller ved å jobbe for å endre årsakene til at noen mennesker har lite mat og penger, mens andre har veldig mye. 

Et sted å starte kan være å melde seg inn i en slik organisasjon. Flere av disse organisasjonene har lokallag ulike steder i Norge. Der kan du være med på ulike aktiviteter, og møte andre ungdommer som er opptatt av de samme tingene som deg. Organisasjoner som Spire, Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom og Changemaker er alle ungdomsorganisasjoner som jobber for en mer rettferdig fordeling av verdens ressurser. 

Jeg legger ved en artikkel med en oversikt over mange de ulike organisasjonene i Norge. Hvis du vil vite mer om dem og hva de driver med, anbefaler jeg å ta kontakt med dem direkte. 

Ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit