Hopp til hovedinnholdet

Depresjon, skyldfølelse, selvskading, piller, snakke med noen

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er 13 og har problemer med deprimisjon siden dette er annonymt skal jeg si alt.alt startet med at jeg ikke hadde noen venner og at jeg ble mobba ,store broren min ble også mobba og det gikk utover han når han ble eldre han bynte med og røke som endte opp med hasj kokain ogsånt så ble han sent vekk fra huset nå lurer sikkert du på hvorfår jeg snakker om broren min,det er fordi det påvirker meg.I 6 bynte jeg og kytte meg på hennende mine i 7 bynte jeg og ta masse piller jeg vet ikke hvorfår deprisjonen ikke forsvinner og nesten hver natt gråter jeg fordi jeg har 1 venn som altid er her. og 5 oktober døde bestemora mi som jeg var frekk mot hele tiden og jeg har sikkelig skyld føelse nå.hva skal jeg gjøre og ikke si at jeg skal snakke med min nermeste eller snakke med en som jobber med dette. livet mitt betyr ikke noe!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det jeg må anbefale deg er at du snakker med noen om det du sliter med av vonde tanker og følelser! For jeg vet at dersom du gjør det så vil du få det veldig mye bedre med deg selv på relativt kort tid! Mitt råd til deg, selv om jeg leser her at du ikke vil snakke med noen, er at du snakker med dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med. Vis gjerne dine foreldre/helsesøster det du har skrevet her til oss i ung.no. 

Du har blitt mobbet over mange år og du sliter blant annet med selvskading og pillemisbruk. Din eldre bror har også slitt med mye det samme som deg og jeg kan derfor godt forstå at du har det veldig vanskelige i dag. Det jeg vet vil være veldig bra for deg er om du kan snakke med noen om det som er vanskelig for deg i dag. For da vil du få hjelp til å få det bedre med deg selv, slik at du på sikt slipper å slite med selvskading og pillemisbruk som en måte for å "få fri" fra alle de vonde tankene og følelsene. Du vil på sikt ikke trenge å "få fri" for du vil ikke lengre slite med alle de vonde tankene og følelsene. 

Ta derfor dine vansker på alvor og sørg for at du har noen å snakke med om det du sliter med. 

Hvis du har det vanskelig og trenger en nøytral person å snakke med, så kan du også ringe støttetelefoner og snakke med noen når du har behov for dette. Dette kan også fungere som en god forberedelse på å snakke med en profesjonell om dine plager og vil kunne være et godt springbrett for å begynne å sette ord på alt du sliter med. Problemer føles alltid litt mindre når man deler dem med noen og kan hjelpe deg å  få ting litt på avstand og få tømt tankene og følelsene sin litt. For eksempel kan du ringe Mental Helse sin hjelpetelefon på tlf: 116 123. Du vil kunne snakke om alle slags problemer og tjenesten er anonym. Hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud  for alle mennesker, uansett alder. Det er gratis å ringe. Du kan også ringe Røde kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 810 333 21. Denne tjenesten er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. 

Håper dette var til hjelp for deg! Lykke til!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit