Hopp til hovedinnholdet

Ureglemessig menstruasjon

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16, snart 17 år gammel jente, jeg har ikke hatt sex men, jeg har ikke fått mensen ennå, og jeg husker ikke noe om at jeg har hatt mensen i desember eller ikke, men mest sannsynlig ikke. Spørsmålet mitt er hva kan grunnen være til at jeg har regelmessig mens?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Spørsmålet ditt er litt uklart for meg, men jeg tolker det som at du har hatt mensen tidligere men lurer på hvorfor du har uregelmessig menstruasjon?  

 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, kan også variere. 

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte av andre årsaker. Blant annet om det har skjedd store endringer i livet. Videre kan stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye påvirke menssyklusen. Mensen vil da komme tilbake  og bli regelmessig når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Hvis mensen er borte gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder dersom man vet at jenten ikke kan være gravid og ellers er frisk.

Jeg håper svaret mitt var beroligende og til hjelp for deg. Om jeg har feiltolket spørsmålet ditt, er det fint om du sender inn spørsmålet på nytt.

Med vennlig hilsen helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit