Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe venner i utlandet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13. Jeg har en venn som virkelig trenger hjelp. Jeg ble venn med en person via instagram for ikke så lenge siden. Jeg så at han hadde lagt ut poster hvor han hadde sagt at ting ikke går så greit, og vi har snakket en del de siste dagene. Han er 14 år og bor i england nå, men jeg håper at det ikke spiller stor rolle. Da han vokste opp truet faren hans moren hans og senere dro hun fra dem. Han ble værende hos faren og broren hans og flyttet til england. Hjemme blir han anklaget for å bruke penger etc, og faren er bare snill mot broren. De har veldig dårlig råd og i dag sa han at han ikke hadde spist på to dager fordi de ikke hadde mye penger. han har snakket med styret på skolen, men etter det jeg vet, prøver de ikke engang å hjelpe, de sa bare at han måtte betale for skolemat som de andre. han har ingen venner på skolen, og lærerne behandler han heller ikke greit. Plz svar på hvordan jeg eller andre kan hjelpe. Har skolen plikt til å hjelpe? Er noen lover brutt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Så fint at du støtter og hjelper vennen din. 

Barn og unge har krav på mat, skole, trygghet og utdanning. Når ett barn får det vanskelig skal man hjelpe til. Det at vennen din bor i England gjør det vanskelig for noen i Norge å hjelpe til. Jeg tenker det viktigste du gjør er å støtte vennen din og komme med gode råd. Du kan råde han til å ikke gi opp men forsøke å snakke med lærere eller andre som kan hjelpe ham.

I England har man også krav på hjelp om man sliter og har det vanskelig. Som barn har man krav på mat og jeg tror at om vennen din forsøker å snakke med en voksenperson som han stoler på - så vil han kunne få hjelp.

Du kan ta dette opp med en lærer på skolen din og høre hva læreren tenker om saken. Du kan også snakke med helsesøster og be om råd og innspill.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og vil ønske deg lykke til.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit