Hopp til hovedinnholdet

Jeg er urolig for min venninnes sikkerhet når det kommer til hennes familie, og at hun skal bli tvangsgiftet. Trenger hjelp!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har ei venninne som er like gammel som meg. Jeg er veldig urolig for hennes sikkerhet når det kommer til familien hennes. Foreldrene er skilt men de er muslimer og setter derfor strenge regler for henne, før bodde vi i samme by men nå har hun flyttet veldig langt sør og jeg bor i Nord Norge. Uansett så får hun blandt annet ikke lov å reise opp hit for å møte meg og hennes andre venner fordi hun ikke får lov av faren og får derfor ikke lov av moren. Hun har blitt fysisk mishandlet før som barn og hun vil selv prøve å reise fra moren når hun blir 18, men er veldig usikker. Derfor lurer jeg på om hva jeg kan gjøre som hennes venn for å forstå at hun må bort derifra og stå på egne bein, for det får hun nemlig ikke lov til av familien. Jeg er også redd for tvangsgifteskap. Fordi venninnen min ser ikke helt at det foreldrene hennes gjør ikke er vanlig i det hele tatt og finner seg i veldig mye. Trenger derfor hjelp!

SVAR

Besvart 15.01.2017 21:29:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle