Hopp til hovedinnholdet

Redd for venninna mi.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har opplevd noe. Ei jente jeg var venn med før, hata meg plutselig. Hun sendte morderiske blikk, og dulta i meg i gangene på skolen, baksnakka. Hun har tics, tourettes og ADHD. så skjedde det noe. Hun tok skoen min, og løp opp til storskolen med den. Jeg løp etter, jeg ville ha tilbake skoen min. Da jeg kom opp, hadde hun revet opp lissene, kasta dem i søpla, og hun sto og skrapte selve skoen mot en ujevn betongvegg. De ble fullstendig skrapt opp. Hun snudde seg så meg, og da klikka det helt for henne. Hun løp på meg, rev i håret, klærne, klorte, slo og jeg vet ikke hva. Jeg mista pusten og datt i bakken. Hun fikk ikke det minste kjeft for dette, og slapp å kjøpe nye sko til meg. Etter det har jeg blitt redd henne og bare unngått henne. Nå, i januar hadde jeg en live på appen live.ly. Hun kom innpå, og skrev "Du skal dø". Så skrev jeg til henne "åssen skal jeg dø?" Rett etter skrev hun "kniv". Nå er jeg livredd for å gå ut, for vi bor i samme gate. Hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

 

Hei.

Ingen skal behøve å være redd.  Dette må du fortelle til en voksen du har tiltro til. Selv om denne jenten har utfordringer i forhold til tics, tourettes og ADHD så kan hun ikke få oppføre seg sånn. Her må noen voksne inn og hjelpe deg slik at du kan føle deg trygg igjen. 

Det kommer til å gå fint!

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit