Hopp til hovedinnholdet

Min søster skylder meg penger, hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år. Jeg har hatt store problemer med min søster angående penger. Har gitt bort 65,000 tusen til henne fordi hun hadde bedre rente i banken hennes med aksjer. Planen var at jeg skulle få tilbake løpet av 1 år. Det har gått ca 2,5 år nå uten at jeg fått noe tilbake. Jeg har spurte henne om hun hadde alle pengene. Hun sa Ja! Men hun svarer hele tiden at hun har problemer med banken eller ikke har tid i dag osv. av og til svarer hun ikke. Jeg har dokumentasjon på alt fra banken. Vi har hatt dårlig kontakt i det siste tiden. Hva skal jeg gjøre? Synes det var dårlig gjort av henne og jeg sliter med økonomien min. Det er penger jeg har oppspart fra jeg var 13.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du gjentatte ganger har forsøkt å kontakte henne og spørre etter pengene, uten at hun gir deg noe ordentlig svar, så burde du kanskje prøve å si til henne at dersom du ikke får pengene dine, går du til advokat eller sender saken til Forliksrådet.  

Har du råd til det kunne du kanskje tatt kontakt med en advokat som kan gi deg råd om hva du bør gjøre. Eventuelt fins det flere gratis rettshjelpstiltak som kanskje kan hjelpe deg. Du kan også klage henne inn til forliksrådet, der dere vil bli innkalt til møte og legger frem deres syn på saken. Deretter avsier forliksrådet en dom. 

Det beste er selvsagt om dere klarer å ordne opp i dette uten å trekke inn noen utenfra, men det virker som om du har forsøkt flere ganger uten å lykkes. Forhåpentligvis ordner det seg når du forteller henne hva du gjør om hun ikke gir deg pengene tilbake. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit