Hopp til hovedinnholdet

Noen på skolen får være inn i friminuttene, men ikke alle, det er urettferdig - hvorfor er det sånn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 12 snart 13 år Jeg syntes det er veldig teit at noen folk kan være inne på skolen når det er iskaldt ute og når det regner,bare fordi de har dysleksi.Jeg og noen venner syntes det er veldig skjipt og gå ut når det er dårlig vær, og spurte læreren om vi kunne være inne man da sa læreren nei og så gikk han bort og så på de andre og de var INNE og så på film de,og så bare gikk han! Altså det er veldig urettferdig og noen ganger får de lov til og bake og gjøre morsome ting mens vi har matte. Men det som er mest irriterende er at de får lov til alt og være inne og osv.... men ikke vi. vi sier også ifra man da sier han livet er uretferdig og de har sine grunner. som hva dysleksi?det har ingen ting med og få lov til mer og være inne og se på film i friminuttene vi har like så god grunn som de. Hva kan jeg gjøre for at læreren kan forstå at alle vi andre må få lov til og være inne og? og at det er urettferdigbehandlet ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Jeg kan forstå at du og dere synes det er urettferdig at noen får lov til å gjøre ting på skolen dere ikke får lov til.

Det kan være ulike grunner til at det er forskjeller på skolen hos dere. Kanskje er det noen som ikke tåler å være ute når det er kaldt, kanskje none har ekstra undervisning i friminuttene eller det kan være personlige grunner til at de får være inne. Skolen har nok tenkt godt igjennom hvorfor det er som det er.

Hvis dere mener det er feil at noen får lov til å være inne friminuttene er det riktig å først ta det opp med læreren deres. Dere kan også ta det opp med rektor. Skolen må svare på hvorfor de gjør det sånn, dette er en avgjørelse som skolen tar.

Dere kan også lage en skriftlig henvendelse til skolen, der dere tar opp spørsmålene dere har om hvorfor noen får være inn i friminuttene.

Husk også på at det er veldig bra for dere å være litt ute i løpet av en dag på skolen, så det å være ute i friminuttene er bare en fordel.

Lykke til, håper skolen kan gi dere svar på spørsmålene deres.

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit