Hopp til hovedinnholdet

Tampongen vil ikke inn

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hjelp meg! Trenger hjelp så fort som mulig! Tampongen vil ikke videre inn! Det er på en måte helt tett? Det er ikke slik til vanelig! Vet ikke hva jeg ska gjøre ;(( Plis hjelp meg så for som mulig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at "det er ikke slik til vanlig". Betyr det at du har fått inn en tampong før?

Kanskje du strammer musklene i skjeden når du prøver å sette tampongen inn? Eller har du en tampong inni skjeden fra før? Det kan være lurt å sjekke deg hos lege hvis det er smertefullt og vanskelig å sette inn tampong. Du kan få gratis undersøkelse av lege ved helsestasjon for ungdom, eller du kan bestille en time hos fastlegen din.

Men mange opplever at det er trangt å få inn en tampong. Det trenger ikke være noe galt eller for trangt selv om det er vanskelig å sette inn en tampong.

Her er en oppskrift du kan prøve: 

Slapp av og ta deg god tid. Hvis du er anspent, spenner du musklene. Plasser deg i en stilling som er behagelig for deg. Du kan enten sitte på toalettet med knærne godt fra hverandre, stå med lett bøyde knær, eller med den ene foten på toalettsetet.

Hold den nederste delen av tampongen mellom tommel og langfinger mens pekefingeren holdes på bunnen. Hold hudfoldene foran skjedeåpningen fra hverandre med den andre hånden. Slapp av og skyv tampongen forsiktig inn i skjeden så langt det går med pekefingeren, oppover og bakover mot korsryggen. Tampongen skal nå sitte riktig. 

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit