Hopp til hovedinnholdet

Har en venninne på 16 år som driver å møter en 28 åring nå og da. Det er ikke slik at de driver og er forelsket eller noe.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venninne på 16 år som driver å møter en 28 åring nå og da. Det er ikke slik at de driver og er forelsket eller noe, hun har bare sittet på med han i bilen hans og sugd han noen ganger nå, så man kan vel kalle dem litt sånn fuckfriends på en måte. Jeg blir veldig bekymret og har prøvd å fraråde henne fra dette, siden det virker som han bare bruker henne, pluss at det er veldig ekkelt side det er en så mye eldre mann. Hun sier det bare er for erfaringen sin skyld, men hallo liksom. Jeg kommer ikke til å si det til foreldrene hennes for å få henne til å slutte, men er det noe jeg kan si til henne for at hun kanskje hører. Jeg vet det er hennes liv, hun blir ikke presset til noe, og at hun er over den seksuelle lavalderen, men er dette ulovlig uansett?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du reagerer på dette, nettopp fordi han så mye eldre enn henne. Det er fint at du ser galskapet i dette, og sier i fra om det. Selv om det er noe som skjer av fri vilje og uten noen form for press, så er det alltid en viss fare for at den eldre får et overtak gjennom det å være mer moden og erfaren.
Den seksuelle kontakten de har seg imellom er ikke ulovlig, men det er heller ikke greit. Nettopp fordi aldersforskjellen er så stor.

Det eneste du som venn kan gjøre, er å være der, si din mening, være tydelig på farene ved å være i en slik situasjon. Blant annet det å havne i en situasjon hvor hun ikke lengre har kontroll og utsettes for handlinger hun ikke ønsker eller er moden for.
Han er voksen og erfaren, vet hva han vil, og kan utnytte hennes naivitet og "ønske om erfaring".

Selv om du er uenig med henne i det hun gjør, er det fint at du er en støtte for henne. Dersom du imiderltid ser at hun utsetter seg selv for fare, kan det være nødvendig å si noe om det til en voksen.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit