Hopp til hovedinnholdet

Faren min sier mange stygge ord og kommentarer til meg. Han forteller vitser om meg som andre ler av men ikke jeg! Jeg begynner og gråte og har det ikke bra. Hva skal jeg gjøre når dette fortsetter? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei faren min er grei.. men når han blir sur så blir han sur! Sier mange stygge ord og kommentarer til meg. han sier vitser om meg som andre ler av men ikke jeg! Jeg har sagt det til de voksne. Men det blir ikke bra igjen det skjer hele tiden! Jeg begynner og gråte og har det ikke bra vill ikke leve mer! ordene Han sier er det at jeg er en sur unge og jeg er det og det! Jeg har snakket med mamma og pappa om det det blir greit en stund så fortsetter det ender nester opp med selvmordsforsøk eller egt ikke akkurat det ordet men det føles ut som om at jeg vil det jeg vill ikke leve mer med det! Men jeg skal ikke ta selvmord! Men har "skadet"meg selv. Fordi det er ikke lett og leve med dette gråter en hel uke hver gang det er ikke bare ord. Dette høres sikkert ikke forferdelige men det er helt grusomt!!! Hva skal jeg gjøre når dette fortsetter! Jeg kan ikke snakke med noen andre om dette fordi vennene mine vill bli redd for far og lærere vill kankje ringe politiet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke greit ut for deg. Du forteller at faren din stort sett er grei, men når han blir sur så sier han mange stygge ord og kommentarer til deg. Han kan også fortelle vitser om deg som de andre ler av.

Dette forstår jeg at kan kjennes skikkelig ekkelt. Du forteller jo også at du begynner å gråte og kan få tanker om å skade deg eller ikke lever lenger. Det er alvorlig. Sånn skal ikke en jente på 13 år eller noen andre ha det.

Du skriver at du har snakker med mamma og pappa om dette og at det hjelper en stund, men så skjer det igjen. Kanskje det betyr at de ikke skjønner alvoret i det du sier? Kan det hjelpe å si det enda strengere og tydeligere? Du kan kanskje vise dem det du har skrevet til ung.no eller skrive et brev til dem hvor du forklarer hvor alvorlig dette er for deg?

Du kan absolutt snakke med andre om det du opplever hjemme. Jeg tror ikke at vennene dine vil bli redde for pappa hvis de også har opplevd at han er hyggelig og grei. Det er heller ikke sånn at lærerne vil ringe politiet fordi pappa sier stygge ting til deg. Politiet kommer først på banen hvis det er vold, altså hvis noen slår.

Hvis ikke pappa slutter å si stygge ting til deg selv om du snakker med ham om det, så synes jeg du skal be om råd hos en voksen. Det kan være helsesøster på skolen eller en lærer som du liker. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Den kan du lese mer om under svaret.

Lykke til, jeg håper dette ordner seg!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit