Hopp til hovedinnholdet

Stefar kommenterer og tar på kroppen min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Stefaren min kommenterer kroppen min å tar smålig på den hver dag. Jeg sier stop, men han fortsetter. Mamma ser det men sier sjeldent ifra til han. Når jeg var mindre opplevde jeg overgrep. Men vill ikke anmelde på grunn av at det blir mye styr og det klarer jeg ikke. Jeg og pappa kommer ikke godt overens så kan ikke bo til han. Hva kan jeg gjøre? Jeg har lyst til å flytte på hybel for å komme meg litt vekk, men tror ikke jeg får låv... hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss. Det er trist for oss å lese om det du opplever hjemme.

Du forteller at stefar både kommenterer og tar på kroppen din så og si daglig. Videre skriver du at mor ser dette, men ikke foretar seg noe for å stoppe det som skjer.

At stefar tar på og kommenterer kroppen din er helt ulovlig, og vi kaller det rett og slett for seksuelle overgrep. At moren din er vitne til at dette foregår uten å forsøke å hjelpe deg, kan faktisk karakteriseres som overgrep, det også. Og det er ikke noen tvil om at dette oppleves som et svik for deg, når hun er en voksenperson i livet ditt som du skulle kunne ha tillit til.

At du i tillegg har opplevd overgrep som yngre, gjør kanskje situasjonen ennå verre, og vi vil anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg ut av dette!

Det er ingen som skal oppleve å ha det slik som du beskriver, og det er modig og flott av deg å ta kontakt med oss.

Eksempler på hjelpepersoner der du bor som du kan snakke med om disse tingene, er: helsesøster ved skolen din, læreren din eller fastlegen din. Alle disse har selvfølgelig taushetsplikt, og vil henvise deg videre til den hjelpen som er best for akkurat deg.

I forhold til det du nevner om anmeldelse, så kan vi godt forstå at dette kan virke omfattende eller vanskelig. Men vit at en anmeldelse av en overgrepssak vil du ikke stå i alene. Det vil være mennesker rundt deg da som vil hjelpe deg på best mulig måte.

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 11 og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000. Du kan selvfølgelig velge å være anonym om du ringer.


Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit