Hopp til hovedinnholdet

Sviing i brystet og magen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg merker noen ganger om dagen at det svir i brystet å magen på forskjellige steder. Det varer bare i noen sekunder! Det er forskjellig fra dag ril dag hvor ofte det skjer noen dager kan jeg ha sånn at det skjer en del ganger å en annen dag skjer det bare 1-2 eller ingen ganger!! Jeg er veldig redd for at jeg har brystkreft eller magekreft eller noe annet alvorlig! Håper på svar for!!!

 

Svar
Hei jente,
 
du beskriver at det svir i mange og brystet ditt. Det kan være fra ingen til noen ganger daglig. Det varer noen sekunder. Du er veldig redd for at det kan være brystkreft eller magekreft eller noen annet alvorlig.
 
Det er vanlig å ha slik sviing til og fra. Det kan være at det kommer litt mageinnhold fra magesekken for eksempel opp i spiserøret. Da kan det svi litt. Det er vanlig og ikke farlig. Det betyr ikke at du har eller vil få kreft.
 
Dette er som sagt vanlig og ikke noe du trenger å bekymre deg for. Dersom det plager deg mye kan du be en voksen hjemme ta deg med til fastlegen din. Det finnes medisin mot en slik sviing om det er magesaft som kommer opp i spiserøret. Om du skal ha slik medisin kan legen diskutere sammen med deg og dine foreldre.
 
Men, dersom plagene er så sjelden som du beskriver kan du avvente besøk hos legen.
 
Lykke til!
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit