Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om skjeden

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en følelse over at allt er ikke som det skal være der nede. Akkurat ved selve vagina hullet er det en litt stor klump? Er det meninga? Selve inngang eller røret (eller hva jeg skal kalle det) er ganske klumpete? Jeg må liksom føle meg fram for å finne veien.. det er ikke alltid jeg finner veien engang! Når jeg hadde mensen sist ville ikke tampongen inn.. ;( jeg er så redd for at noe er galt der nede.. jeg har aldri hatt sex før.

 

Svar
Hei jente,
 
du har en følelse av at alt ikke er som det skal der nede, du opplever en litt stor klump ved inngangen til vagina. Dette kan være en cyste, Bartholinis cyste. Det er to slike kjertler som sitter ved inngangen til skjeden. Dersom utførselsgangen til disse blir tette, kan det bli væskefylte cyster. Det er ikke noe farlig, om de blir betente er det veldig vondt, men det vil du merke. Da trenger man av og til antibiotikabehandling.
 
Ellers kan det være litt trangt inn i skjeden. Særlig om man spenner seg litt. Det er ruglete og en klump du kjenner kan også være en del av slimhinnen. Det er uansett ikke noe farlig som du kjenner.
 
Hilsen legen




 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit