Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa forskjellsbehandler meg. Hva skal jeg gjør?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei mamma og pappa forskjells behandler meg . hva skal jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit at du føler på dette. Det er vanskelig å gi noen konkrete råd uten å kjenne deg og din familie. Dessverre er det slik at verden ikke er så rettferdig som vi ønsker at den skal være. Det er ikke alltid like lett å behandle barna helt likt og rettferdig. Dette kan skyldes forskjell i alder, kjønn og personlighet mellom de ulike familiemedlemmene. mange eldre søsken opplever at småsøsken slipper unna med alt, mens mindre søsken opplever at det eldre får lov til mye mer enn rettferdig.

Har du prøvd å snakke med foreldrene dine om dette? Dersom de ikke vet at du føler det sånn er det vanskelig for dem å gjøre noe med det. Synes du det er vanskelig å snakke med dem om det er det kanskje lurt å få hjelp.

Kanskje kan det være fint å snakke med helsesøster eller sosiallærer om hvordan du har det. Kanskje det går an å snakke om hvordan å snakke med foreldrene dine med dem.

Håper dette er til nytte for deg!

 

  

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit