Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min hadde sex med meg mot min vilje. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble voldtatt av x-en min og fortalte alt dette til kjæresten min da vi ble sammen. Han låvet å aldri gjøre noe lignende og jeg stolte på han helt til han plutselig kledde va meg alle klærne å prøvde seg frem, jeg stirret imot og prøvde å holde klærne på men greide det ikke. Vet ikke hva jeg skal gjøre for å få han til å forstå at jeg ikke vil!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss. Du skriver at du har fortalt til kjæresten din at du hadde blitt voldtatt tidligere. Du stolte på han helt til du opplevde at han kledde av deg og gjorde ting du ikke ønsket. Dette er ikke greit, og jeg skjønner at dette har vært en vond og vanskelig opplevelse for deg. Det er flott at du prøvde å tydelig vise at dette ville du ikke. 

Du lurer på hva du skal gjøre for at han skal forstå at du ikke vil dette. Det er viktig at du prøver å prate med han, og at du sier tydelig til ham at du ikke vil dette. Hvis du er redd for at dette skal skje igjen, bør du ikke være alene sammen med han. Vi vil oppmuntre deg til å prate med en voksen du stoler på , foreldrene dine eller helsesøster på skolen. Det kan også være godt å snakke med ei venninne som kan hjelpe deg. Veldig fint og viktig at du søker hjelp for problemet ditt.

Dersom du synes det er lettere å ringe å snakke om dette kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte 800 57000 .

Legger ved en link der det finnes mye informasjon som kan være nyttig for deg å lese: www.ung.no/overgrep/ 

Masse lykke til!

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit