Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 føler deg usosial og har problem med å finne sin plass i vennegjengen. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Det har nå gått 1 år og jeg føler meg veldig usosial.. For 1 år siden mistet jeg venner fordi jeg likte å være for meg selv, på mobilen og høre på musikk med ørepropper. Men det gjør meg så usosial og gjør det vanskelig for meg å få venner, når jeg selv prøver å snakke men føler meg ukomfortabel. Jeg føler alle andre har noe å snakke om, men klarer ikke å passe meg inn til det. Hører mye at jeg er blitt kald, stille og ikke smiler. Jeg var ikke sånn før, og vet ikke hvorfor jeg har blitt sånn. Hva tror dere? Tror dette kan hjelpe meg med å få venner som jeg kan snakke godt og trives godt md. For de prøver å inkludere meg nå, når de forrige vennene jeg hadde utestengte meg. Holder meg for meg selv, men når andre ikke holder seg til meg blir jeg skuffet og deprimert.. hjelp Hvordan skal jeg endre måten jeg tenker på og ikke gjøre det så komplisert for meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du synes det er vanskelig å passe inn. Det må være tungt å føle på. Det å miste sin plass i en vennegjeng kan være ganske sårt og da er det ikke like lett å vite hva man skal snakke om.

Jeg synes det er flott at du har innrømt for deg selv at du synes dette er vanskelig og at du har lyst å endre hvordan du har det. En ide kan jo være å begynne på en aktivitet. Det er ofte lettere å få seg venner når man deler en intresse. Da er det ofte lettere å få igang praten. Du sier at du hører mye på musikk, hva med å dele musikkopplevelsen med vennene dine? Dette vil da vise vennene dine at du tar initiativ og prøver å være sosial igjen.

Å snakke om hvordan du har det kan hjelpe deg å sortere tankene dine og gjøre ting mindre komplisert for deg. En som kan hjelpe deg med det er helsesøster eller en annen person du føler deg trygg på. Også er du selvfølgelig alltid velkommen til å ringe eller chatte med oss på Kors På Halsen.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit