Hopp til hovedinnholdet

Kan han ha "kontroll" over hva jeg gjør?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Det er en jeg snakket med før for sånn 3 ukrenkelig siden over nettet? Jeg har en rar følelse nå... tror du han kan ha "kontroll" over hva jeg gjør hele tiden? At han for eksempel ha en oversikt over hvor jeg er, hvem jeg er med og hva jeg gjør?! Liksom at jeg lenger ikke ha privatliv.... er det mulig, er bare redd og hadde ingen hadde å spørre om... også fordi det virker som om han har snakket om meg til vennene sine, fordi de gjør alltid rare lyder når jeg går forbi. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du er redd og at du føler at han kanskje kan ha en viss kontroll over hva du gjør. 

Utifra det du skriver vet jeg lite om hvilket forhold du har til denne gutten og hvordan han egentlig er. Jeg tenker at det er veldig viktig at du tenker over hva du skriver til andre på nett og at du kun chatter med folk som du kjenner.

Jeg synes du skal snakke med noen voksne du stoler på om dette, kanskje med foreldrene dine eller med helsesøster. Det er ikke riktig at du skal være redd og føle ubehag, derfor er det viktig at du snakker med noen voksne som kan hjelpe deg å løse dette.

Jeg legger ved noen artikler som du kan ta en titt på.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit