Hopp til hovedinnholdet

En mann klådde på meg i busskøen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, hopper ganske rett inn i historien nå så håper det går greit... For noen uker siden hadde jeg vært med ei venninne i byen, når vi skulle dra tok hun en annen buss siden jeg bor andre veien. Jeg stilte meg i busskøen når bussen kom, jeg følte at noen var veldi tett inntil meg, å kjente noe på rompa. Jeg tenkte at det kanskje var en pose eller noe sånt, å da jeg flyttet meg flyttet denne "posen" seg etter. Når køen rykker på seg kjenner jeg at noen klår på rompa mi!! Jeg reagerer raskt å snur meg, men fyren som sikkert var 30 år snudde seg å gikk raskt ut av køen!!! Jeg ble skikkelig lei meg å sånt fordi en gutt jeg var sammen me tok på meg å presset meg til ting jeg ikke ville, jeg fikk blandet opp lærere om foreldre å masse styr, også begynner en 30 år gammel mann!? Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere, føler at jeg bare er helt ødelagt å at jeg ikke har klart å konsentrert meg siden! Hjelp! Jeg har snakket me alle jeg stoler på, men ingenting hjelper, hva skal jeg gjøre?:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss. Du forteller at du sto i busskø da du kjente noe eller noen tett i inntil deg, som også klådde deg på rompa. Det viste seg at det var en fyr rundt 30 år. Vi forstår at du ble veldig lei deg over å oppleve dette. Du skriver også at du har vært sammen med en gutt som tok på deg og presset deg til ting du ikke ville. Flott at du klarte å si dette til lærerne, selv om det ble masse styr!

Det at du kom opp i den situasjonen med en 30 år gammel mann, er ikke din skyld. Både han og den gutten du var sammen med, gjorde ting mot deg som du ikke ville. Det er normalt å føle seg helt ødelagt, og at det  også går utover konsentrasjonen. Skjønner at du roper på hjelp. Du skriver at du har snakket med alle du stoler på, men ingenting hjelper. Du lurer på hva du kan gjøre?

Da  er det fint at vi kan si deg at det er hjelp å få! Vi vil igjen oppmuntre deg til å snakke med foreldrene dine, helsesøster, sosiallæreren eller kontaktlæreren din. Hvis dette blir vanskelig, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge: tlf. 116111 og/ eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte: tlf. 800 57 000.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit