Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man lære seg å leve med vold?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på en liten ting. Hvordan skal man leve under vold ? Altså hvordan leve med det uten å få psykiske skader seinere i live ? Har hørt om folk som har lært seg å håndtere det i terapi hos psykologen ? Kan det være en mulighet for meg ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Å utøve (bruke) vold er svært alvorlig og også straffbart. Ingen skal måtte "lære seg" å leve under vold. Dersom man lever i er hjem hvor det er vold er det svært viktig at man sier i fra til noen man stoler på om hva man utsettes for. Det kan være eksempelvis helsesøster på skolen, barnevernstjenesten eller andre man har tillit til. Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116111, de kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor. Når du skriver at folk har lært seg å håndtere det i terapi handler det om at man kan få hjelp hos psykolog til å bearbeide /jobbe med det man har opplevd. 
Dersom du utsettes for vold er min klare oppfordring til deg å fortelle om dette til noen du stoler på!
 
Vennlig hilsen psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit