Hopp til hovedinnholdet

Har jeg ikke ungdomsrett når jeg skal ut i læra?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har fullført Vg1 Service og samferdsel, tatt omvalg og fullførte også vg1 Helse og oppvekstfag og begynte på Vg2 Helsearbeiderfag men byttet til tilrettelagt opplæring stor gruppe Vg2 Salg, service og sikkerhet i november 2015 hvor jeg valgte å dele året i 2 og hvor jeg fikk karakterer bare i fellesfag, nå fullfører jeg resten av Vg2 Salg, service og sikkerhet tilrettelagt stor gruppe. Da jeg fikk karakterkortet for jul 2016 legger jeg merke til at jeg ikke fikk karakter i Yff tidligere (ptf). Jeg spurte om det hvorfor og min såkalte kontaklærer sier til meg at jeg ikke kommer til å karakter i yff til sommeren. Det andre er at min såkalte kontaktlærer sier til meg at jeg har brukt opp årene for lærling siden jeg har gått hele 4 år på skolen men at jeg fikk et ekstra år på skolen ved at det ble søket om ekstra år på skolen for det. Det jeg lurer på er det sant at det ikke er karakter i yff i den klassen jeg er i?

SVAR

Besvart 14.02.2017 15:18:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle