Hopp til hovedinnholdet

Forholdet til vennene har blitt komplisert

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 16 som er førsteårselev på videregående, startet i høst og har nå gått omtrent et halvår på idrettslinje. Starten på skolen for meg var ikke helt komfortabel. Forholdet jeg hadde til vennene mine hadde blitt komplisert, det skjedde mye misforståelser og var nokså slitsomt. De personene dette gjelder meg mellom meg og dem går jeg i klasse med, noe som ble litt vanskelig. Det resulterte i at jeg trakk meg unna, prøvde å kutte kontakt og bare hang med andre, fordi jeg følte jeg ikke kunne stole nok på dem, og orket ikke å nok en gang være den personen som gjorde alt for dem men ikke fikk noe tilbake... Dette fortsatte i noen måneder og var slitsomt. Gråting hjemme nesten hver kveld, motivasjon sank og alt ble litt svart. Men for å ikke gjøre ting enda mer komplisert prøvde jeg bare å være med dem og 'keep it cool'. Senere tok vi noen prater. Det førte til irritasjon og krangling men nå har ting ordnet seg til å bli litt bedre. Hvordan skal jeg fortsette fremover??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! 

Det virker som om du føler på at du gir mer enn du får tilbake, hvilket kan resultere i at du blir sliten som du sier. Du sier også at du følte du ikke kan stole på dem, kanskje du burde snakke med dem om dette? Det er viktig å kommunisere med vennene dine, ellers blir det slike misforståelser som du uttrykker dere har hatt mange av. Det er veldig dumt, og da bare drar dere tauet begge veier uten noen forbedring. Neste gang du snakker med dem burde du ikke bare kommunisere, men også lytte. Spør dem hvordan de føler ting er nå, og hvordan de følte seg rundt alle kranglene og hvordan ting var den perioden der det var mye misforståelser. Prøv å gjør dette uten å dra opp gamle krangler og uten å være negativ. Hvis du hører på hva de føler, så er det mer sannsynlig de gjør det samme med deg når du da sier hvordan du følte deg oppe i alt dette. Kommunikasjon er viktig, og det bygger opp sunne og mindre kompliserte forhold.


Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit