Hopp til hovedinnholdet

vanskelig oppstart i videregående

Jente 16 år
 

Spørsmål

Videregående var en vanskelig start for meg, mistet min beste venn, hadde fortsatt noen men ting var komplisert mellom oss og alt ble litt svart. Begynner i klasse med folk som virker trivelige, men senere kaller deg kjerring, vrak og banner til deg i sinne og bruker negativ energi mot deg. Å oppleve at mange i klassen flirer, du hører 'søren' og folk håner deg når du kommer i gruppe med en medelev var ikke noen koselig opplevelse. Ingenting fungerer. Ikke sosialt med venner, ikke på skolen og miljøet der - noen ting har nå ordnet seg men vanskelige faktorer i miljøet jeg lever i preger meg og gjør ting svært vanskelig for meg å håndtere. Hva skal jeg gjøre? Bytte linje og begynne på nytt? Ærlig talt så frister det å begynne en helt annen plass, men målet mitt var å bli ferdig der jeg er og så gå veien videre etter videregående selv. Hva skal jeg gjøre? Det er ikke trivelig å gå inn i et utrivelig miljø hver bidige skoledag, og føle at jeg hvert eneste minutt trenger en pause. Fra alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Det er fint at du skriver til ung.no om dette!
Det er ikke alltid ting blir slik som en tenker det! Du opplever mye motgang med medelever som ikke behandler deg pent, og det er forståelig at du får lyst til å bytte skole. Å bytte til en ny skole kan gjøre at du får en ny start og at du der kommer med "blanke ark"  og  at du blir møtt på en annen måte og kan få nye venner.
Men det kan også være vel verdt å ta opp "kampen" på din skole der du nå går og prøve å evt  "reparere" de relasjonene som ikke er så bra i dag. Her handler det sikkert om noen misforståelser og ved å bli og prøve å gjøre noe med relasjonen og kontakten til de som er på skolen din kan bli veldig mye bedre for deg enn bare å flytte fra det slik du har det i dag.
Det er nok veldig slitsomt slik du har det i dag, men dette er det mulig å snu, det er jeg ganske sikker på. Vis deg fram som en sosial, interessert og positiv person og jeg er sikker på at du både kan gjenvinne gamle venner og at du kan få nye.
Jeg ønsker deg veldig lykke til og håper det kan bli beder for deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit