Hopp til hovedinnholdet

Jeg som ikke gjorde noe ulovlig, hva skal de med legitimasjonen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 16 år som lurer på om hva de skal gjøre med legitimasjonen min. Jeg var på en fest og alle andre drakk. Vi bråkte litt og politiet kom. Når de kom så kastet noen hasj på gulvet. Jeg viste ikke at de hadde den med, men når politiet så det tok de bildet av alle som var på festen sin legitimasjonen. Jeg som ikke gjorde noe ulovlig, hva skal de med legitimasjonen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden politiet fant hasj på festen deres, og siden dere er så unge, ønsker nok politiet å vite hvem som var til stede. Det kan være nyttig i forbindelse med etterforskningen av denne saken, og også om navnene deres skulle dukke opp i senere møter med politiet.

Politiet jobber også forebyggende mot ungdom de er bekymret for. Bekymringen kan enten være som resultat av en eller flere straffbare handlinger, eller fordi en mindreårig er i risikosonen for å begå straffbare handlinger eller utvikle uønsket atferd. Da kan det være at politiet ønsker en samtale med de ungdommene de er bekymret for.

Hvis du ikke har vært i kontakt med politiet tidligere, og ikke blir det senere, vil dette nok ikke bli aktuelt for deg. Det vil heller ikke få noen konsekvenser for deg at politiet har tatt bilde av legitimasjonen din.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit