Hopp til hovedinnholdet

Lillebroren min ble slått til på skolen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 og har en lillebror som går i sjetteklasse. Fredagen før vinterferien spilte sjuende og sjette fotball sammen. Det ble uenigheter om en corner, og lillebroren min sa til en sjuendeklassing: -Du skulle gått til Specsavers, for dette er corneren vår. Da ble han slått ned til blods. Han som slo ned kommer fra Somalia og en annen fra sjette kalte han for en Negerrøyte. Jeg følte at lillebroren min ikke får en ordentlig oppfølging av dette. I tilegg kommer han sjuendeklassingen fra elevrådet. Det minste skolen kan gjøre er å få han ut av elevrådet for elevrådet skal passe på elevene og der har sjuendeklassingene et ekstra ansvar også. Det at han slo en yngre elev er ikke akseptabelt. Hva er vanlig å gjøre i sånne situasjoner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke greit å slå til noen, det er ikke greit å komme med rasistiske utsagn, og det er ikke greit at slike saker bare blir dysset ned. Du sier ingenting om det var voksne til stede under fotballkampen og hva som eventuelt har skjedd fra skolens side i etterkant.

Noen skoler har såkalte skolemeklere, altså at noen elever er meklere og sørger for at elever som kommer i konflikt møtes og snakker sammen. Hvis ikke det finnes på din skole så har dere kanskje en sosiallærer, en helsesøster eller en person som har til oppgave å hjelpe til hvis noen har det trasig?

Vi i konfliktrådet kan også kontaktes slik at dere får en mekler fra oss som kan samle alle de som er involvert, og det er antagelig flere enn de du nevner, for å snakke om dette og hva som bør skje på bakgrunn av hendelsen. I et slikt møte får alle si det de tenker og mener. Kanskje du kan tipse en lærer om konfliktrådet?

Vi finnes i alle fylker, det koster ingenting og kontaktopplysninger finner du nederst på  www.konfliktraadet.no . Flere skoler har brukt oss i slike saker.


Hilsen konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit