Hopp til hovedinnholdet

Ble ikke invitert til en bursdagsfest. Hvordan skal jeg gå videre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som får i 7.klasse. En av "vennene" mine feiret bursdagen sin på en hytte. Jeg pleier å være mye med henne på skolen og fritid, men jeg ble ikke invitert mens alle hun pleier å være med utenom meg ble invitert. Dette syntes jeg var ekstremt vondt for meg for jeg trodde vi var "venner". Og ikke bare ble jeg ikke invitert hun ene som var med løy til meg når jeg spurte om å være med henne. Hun sa hun skulle gå en "tur" med noen venner. Når de hadde kommet hjem, sendte en som hadde vert med på hytta en snap der det stod: er du sur på oss?? Hvis du er har du ikke en god grunn". Også begynte hun å sende masse frekke snapper der det stod "skal du være sur på oss resten av livet eller?? Du må jo tåle å ikke bli invitert" og "ville du at vi skulle leid en buss eller??". Jeg er veldig lei meg og det de gjorde var utestenging. Hva skal jeg gjøre? Være sur på dem, ignorere?? (har snakket med mamma altså

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at dette var en ubehagelig situasjon, og at det gjorde vondt å kjenne på følelsen av å bli utestengt fra bursdagen. Også når du følte at du og denne jenta var gode venner. Jeg synes måten de håndterte dette på var respektløst, men nå vet jeg heller ikke hva du sendte dem som gjorde at de skjønte at du synes at dette var kjipt av dem. Kanskje du var litt bitende i tonen, og de reagerte med samme talemåte tilbake. Dette gjør det jo ikke greit, men det er noe du kan tenke på. Videre så synes jeg at du skal snakke med hun hvis du har lyst til å fikse vennskapet deres, og fortelle at du synes det var dårlig at hun ikke inviterte deg. Hvis du ikke vil ha noe mer med den jenta å gjøre, la hun være. Men det hjelper deg ingenting å være sint og frekk mot hun/de, selv om du kanskje føler deg såret og sint. Det gjør det bare verre.

Det er en kjip realitet, men det er noe de fleste mennesker har gått i gjennom i sitt liv, det å ikke bli invitert til noe. Kanskje du skal finne deg venner som setter pris på deg og vil ha deg med på ting, og som ikke får deg til å føle deg verre når du er såret eller utestenger deg. Uansett så kan du kjenne litt etter på om du vil fikse det med hun- i så fall, snakk med hverandre- og hvis ikke lar du hun være. 


Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit