Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg forhold meg til min mors sanksjoner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå en mamma som har gitt meg husarrest i over en uke siden jeg fortalte henne om en krangel med eksen min. Hun synes tydeligvis det jeg skrev var så uvoksent at hun tvang meg til å være inne en hel uke uten noe type frisk luft. Nå som det ikke er lenge igjen av husarresten har hun slengt kommentarer som " ja flytter du til faren din er du ikke velkommen her lenger" og "går du ikke legger deg nå får du enda en uke innenfor disse dørene" og hvis jeg sier imot får jeg bare mer straff så jeg tørr virkelig ikke si ifra. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner dette er vanskelig for deg og svarene moren din gir deg er selvsagt ikke greie. Du nevner faren din, og jeg tenker det vil være naturlig å snakke med han. Også han har et ansvar for deg og for hvilke regler du har. Dersom du har god kontakt med faren din bør du snakke med han. Selv om moren din truer med at du ikke får komme tilbake, bør du nok snakke med han. Kanskje kan du og faren din snakke med moren din sammen. Det vil også kunne være lurt å snakke litt med helsesøster på skolen din både for å få litt råd og også for å ha en støtteperson i det daglige. Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster. 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit