Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg har skilte foreldre å hater å være borte fra begge!Jeg føler at jeg må gjøre noe med dette:(

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har skilte foreldre å hater å være borte fra begge! Jeg bor hos mamma og er hos pappa annenhver helg:( jeg har det veldig fint hos mamma og sånt men vær gang jeg skal hjem fra pappa så begynner jeg å gråte! Jeg savner han ofte og jeg syns jeg er det for skjeldent. Men vi bor så langt unna hverandre st jeg ikke kan bil annenhver uke! Jeg prøver å ikke la tårene komme men det bare kommer!! Jeg føler at jeg må gjøre noe med dette siden jeg er 13 år å gråter enda:( men jeg kan uke noe for det!! Håper på et bra svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

På familievernkontoret hvor jeg jobber til daglig så treffer jeg ofte barn og ungdommer som har det som deg. De forteller at når de er hos mammaen sin så savner de pappa, og når de er hos pappa  så savner de mamma. Det er vondt å alltid savne noen. Samtidig skjønner jeg jo at du har et godt forhold til begge foredldene dine og er veldig glad i dem. Det er bra!

Du skriver at du synes det er for lite å være hos pappa hver anne helg. Det er heller ikke mulig å være der hver annen uke fordi han bor for langt unna.

Har du snakket med mammaen og pappaen din om hvor sårt og vanskelig dette er for deg? Det er viktig at de vet hvordan du har det. Da kan de lettere trøste deg når du er lei deg og hjelpe deg med å finne løsninger. Noen synes det hjelper å snakke sammen på skype eller i telefonen når savnet blir for stort. Foreldrene dine kan også avtale at du er ekstra hos pappa i ferier og annen skolefri.

Mitt råd er at du snakker ordentlig med foreldrene dine. Si hva som hjelper når du er lei deg og kom med forslag til løsninger. Du har rett til å være med å bestemme. Du kan også skrive brev til dem om situasjonen eller vis dem det du har skrevet her og svaret mitt.

Håper du synes at du har fått er bra svar. Hvis ikke, så er du velkommen til å skrive hit på nytt når du vil!

Vennlig hilsen familieterapeuten :) 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit