Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg slippe KRLE eller bytte lærer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg hater KRLE! Når jeg sier hater men jeg virkelig HATER!!! KRLE læreren min er VELDIG iriterende hun ser stygt på meg og klager på at jeg ikke tegner bra nok! Hun sier også at jeg oppfører meg som en baby og at jeg må skjerpe meg! Resten av klassen HATER henne nesten like mye som meg! Noen har sagt at vi skal ha henne som kontakt lærer til neste år!!! Hvis det skjer klikker jeg!!!!! Går det ann å slippe KRLE, få en annen lærer eller noe som gjør at jeg kan holde meg langt unna henne! Hvordan kan jeg klare å like noe og noen jeg HATER noe helt sykt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Du har krav på å bli behandlet ordentlig på skolen. Læreren skal ikke kalle elevene for ting eller bare snakke negativt om elevenes arbeid. Da gjør ikke læreren jobben sin. Kan dere elever gå sammen om å ta dette opp med læreren det gjelder? Dere bør også si ifra til rektor. Rektor må så vurdere om det går an å gjøre noe med situasjonen. Ett av alternativene er å bytte lærer, men det skal mye til for at skolen gjør dette.

Du kan ikke slippe KRLE. Faget er obligatorisk. Men du kan be om at læreren tilpasser undervisningen til hvordan dere lærer best og hva dere kan fra før. Liker dere f.eks. å jobbe i gruppe eller se film? Dette kan dere foreslå for læreren.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit